Four people are walking through the office

U prevodillačkoj kući Freya svesni smo činjenice da ljudski resursi predstavljaju najveći kapital bilo koje organizacije. Poštujući praksu poslovne izuzetnosti, trend isporuke optimalnih rešenja, fokus na klijentima i njihovim potrebama i mogućnost učestvovanja u realizaciji najšireg spektra prevodilačkih projekata, jedan od imperativa stavljen je na okupljanje vrhunskih eksperata, ujedinjenih oko realizacije zajedničke vizije.

Mnogi članovi naše organizacije su značajan deo svog školovanja ili daljeg usavršavanja proveli na prestižnim inostranim univerzitetima, i predstavljaju etalone stručnosti, poslovnosti, efikasnosti i efektivnosti u svojim oblastima rada. Takođe, mi ne sarađujemo samo i isključivo sa stručnjacima iz oblasti lingvistike, već i sa menadžerima, pravnicima, ekonomistima, inženjerima i ICT ekspertima, a sve u cilju isporuke optimalnih rešenja. 

U glavne članove naše organizacije ubrajamo:

Danilo profile image
Osnivač i direktor

Danilo Obradović

Rođen u Smederevu, Srbija. Nakon završenih osnovnih studija prava na Univerzitetu Eseks u Velikoj Britaniji,  okreće se primeni stečenog znanja i sticanju praktičnog radnog iskustva, prevashodno u grofovijama Oksfordšir i Notingemšir. 

Profesionalnu karijeru započinje u Advanced Alchemy, kompaniji specijalizovanoj za marketing ICT rešenja, na projektima usmerenim ka tržištima Centralne, Jugoistočne i Istočne Evrope. Nakon toga, prelazi u prodajni sektor Serif Ltd-a, baveći se ICT proizvodima širokog dijapazona. Profesionalno usavršavanje nastavlja u sektoru državne uprave Velike Britanije, radeći za Driving Standards Agency u Nottinghamshire-u, fokusirajući se na administravine zadatke, sistematizaciju i standardizaciju testova za vozačke ispite, kao i na saradnju sa izvođačima obuka i testova. 

Nastavljajući svoju karijeru, prelazi u Službu hitne pomoći (EMAS), za teritoriju Istočnog Midlanda, prvo kao dispečer, a zatim koordinator, dajući svoj doprinos funkcionisanju jedne od glavne tri Službe za hitne intervencije, služeći na području teritorije sa preko 7 miliona stanovnika. 

Po povratku u Srbiju, započinje rad na prevodilačkim projektima u sklopu Republičkog geodetskog zavoda, gde dolazi u kontakt sa širokim spektrom internacionalnih upravnih, izvršnih i donatorskih agencija, učestvujući u velikom broju razvojnih projekata na lokalnom i regionalnom nivou. 

2009. godine, koristeći sinergiju stečenog obrazovanja, znanja, iskustva i najboljih poslovnih praksi, u Beogradu osniva Prevodilačku kuću Freya. Freya, iako korporativni entitet, teži ka vrednostima kao što su transparentnost, posvećenost i integritet. Naša misija se proteže dalje od tradicionalnih definicija, usmerena ka razvoju lokalne, regionalne i međunarodne zajednice i saradnje, doprinoseći opštoj dobrobiti kroz realizaciju projekata na kojima radimo.

Veljko profile image
Viši pravni savetnik

Veljko Milutinović

Rođen u Beogradu. Završio studije prava u Engleskoj i to osnovne na Univerzitetu u Eseksu i master (iz prava EU) na Univerzitetu u Bristolu. Doktorirao na predmetu pravo konkurencije na Evropskom univerzitetskom institutu u Firenci. Njegov doktorat uspešno je objavljen kao knjiga, sa jedinstvenim pristupom zaštite prava konkurencije u parničnom postupku.

Poseduje raznoliko bogato radno iskustvo. Od pripravnika pri Evropskoj komisiji, do saradnika u advokatskoj kancelariji Wolf Theiss, dugo je bio i docent pa zatim profesor prava, prvo na Megatrend univerzitetu pa zatim na Univerzitetu Union-Nikola Tesla, gde je vanredni profesor i danas. Osnivač je i vlasnik konsultantske kuće Solomon Consultants. 

Učesnik je i govornik na brojnim međunarodnim stručnim skupova, kao i predavač na specijalnim kursevima, uključujući kurs za sudije iz EU u Breši, Italija. Autor je brojnih članaka iz materije prava EU i prava konkurencije. Bio je član Odbora Kolarčeve zadužbine. 

Specijalizovan je savetnik za pitanja prava EU, prava konkurencije, trgovinskog i kompanijskog prava, kao i za pitanja vezano za zaštitu podataka od ličnosti. 

Drake profile image
Konsultant za međunarodni razvoj

Džonatan Drejk

Rođen u okolini Lidsa, u Jorkširu, Velika Britanija. Diplomirao građevinski inženjering na Univerzitetu Trent u Notingemu. Lični razvoj i dalje usavršavanje kasnije je obogaćeno diplomom iz oblasti Tradicionalnog i zanatskog pekarstva Visoke škole zanatske prehrambene proizvodnje, Welbeck, Notingemšir. 

Nakon angažmana u građevinskom sektoru na poslovima realizacije srednjih i velikih projekata građevinskog inženjeringa, Džonatan se usmerava ka prodajnom sektoru u kompaniji Serif Ltd, stvarajući nove poslovne prilike na tržištu softvera za grafički dizajn i foto-obradu. Njegove veštine, integritet i talenat kasnije dolaze do izražaja u Experian Ltd, gde se specijalizuje za sektor zaštite podataka, praćenje prevara i pomoć žrtvama krađe identiteta, pružajući podršku korporativnim entitetima, od malih i srednjih preduzeća do velikih kompanija. 

Pored profesionalne karijere, svoju strast prema gastronomiji i kulinarstvu gradio je i usavršavao radeći kao glavni pekar i uspostavljajući, sarađujući, te razvijajući pekare manjeg obima širom područja Istočnog Midlenda. Ova iskustva ističu kreativnost, sposobnost rada u timu i posvećenost detaljima – ključne osobine koje se pokazuju od suštinskog značaja u korporativnom okruženju.